Opwarmtips

Braadwijzer ovenklare gerechten

Alle gaartijden zijn opgegeven in de veronderstelling dat uw oven voorverwarmd is op de aangegeven temperatuur. Verwijder de plastic film en vervang deze door aluminiumfolie.

Type oven Gas Elektrisch (gewoon) Warme lucht Opmerking
Minimum voorverwarm tijd: 25’ 20’ 15’ op 160°C
Temperatuur: 160°
stand 6 of ¾
160° 140° Opmerking
Minihapjes 10’ 10’ 7-8’ Onafgedekt
Vidé leeg koekje 5’ 5’ 5’ Vulling afzonderlijk opwarmen
Warme voorgerechten 25-30’ 25-30’ 30’ Afgedekt
Warme hoofdgerechten 45-50’ 45-50’ 45-50’ Afgedekt
Warme groenten (3 wijzen) 40’ 40’ 40-45’ Afgedekt
Appel met veenbessen 25’ 25’ 25’ Onafgedekt
Gratin Dauphinois, bakpatatjes, krieltjes 30-35’ 30-35’ 25-30’ Onafgedekt

Opmerkingen

Het verschil in de opgegeven tijden is respectievelijk voor klein of grote schotels. Indien u uw oven volledig vult en u merkt dat de temperatuur sterk terugvalt, dan moet U minstens 10 minuten op tellen bij de opgegeven tijden.

Presentatie

Na het opwarmen van de schotels ligt er soms veel vocht op (door condensatie onder de folie. Giet hiervan zoveel mogelijk af. Doe dit voorzichtig dat er niets van uw schotel schuift. Napeer daarna het vlees of de vis met de bij behorende saus

Tips voor de microgolf oven

Dit is slechts een basis omdat iedere microgolfoven verschilt in opwarmtijd. Het beste doet u het opwarmen in 2 stappen dus eerst op half vermogen en daarna enkele minuten op vol vermogen, dit heeft als voordeel dat het gerecht de tijd krijgt om de warmte op te nemen en zo voorkomt u dat het gerecht langs buiten uitgedroogd is en van binnen nog koud.

Warme voorgerechten

5-8minuten op half vermogen daarna 2 minuten op vol vermogen enkele gaatjes prikken in de plastic verpakking voor u het in de oven plaatst.

Warme Hoofdgerechten en groenten

8-12minuten op half vermogen daarna 2 minuten op vol vermogen enkele gaatjes prikken in de plastic verpakking voor u het in de oven plaatst.